UA-189773897-1 Fotoğraf Çekim Günü İçin Hazırlıklar
top of page

Fotoğraf Çekim Günü İçin Hazırlıklar

Güncelleme tarihi: 12 Eki 2023

Evlenecek olan çift için düğün günü birlikteliklerinin şüphesiz en önemli günüdür. Çok eğlenceli olsa da aynı zamanda oldukça yorucu ve hareketli bir gündür. Gerekli aksesuarları seçmekten, bir yığın insan ile tanışmaya kadar bitmek tükenmek bilmeyen bir etkinlik zinciri olur ve tüm bunları yapmak için fazlaca yorulur, enerji sarf edersiniz.Nitekim düğün ile ilgili hayatınız boyunca saklayacağınız yegâne şey güzel anılarınızla dolu düğün fotoğraflarınız olacaktır.

Fotoğrafçıyı seçmek :

Fotoğraf çekme sürecinin iki katı bir süre alan çekim sonrası süreci de kapsar. İyi fotoğrafçıların çekim sonrası süreci uzun tutmamak için doğru şekillerde fotoğraf çektikleri doğrudur ancak çekim sonrası süreçte efekt kullanımı gibi işlemler vardır; ayrıca istenmeyen kişilerin ve nesnelerin fotoğraflardan silinmesi de oldukça zaman almaktadır. Fotoğrafçının daha önce yaptığı çalışmaları araştırmak ve fotoğrafçı ile yüz yüze görüşmek gene sizin için doğru olacaktır.

Fotoğraf çekimini planlamak :

Fotoğrafçınız ile birlikte fotoğraf çekimi planını istişare edebilirsiniz. Düğündeki konuklarınız için hazırladığınız sürprizleri daha önceden fotoğrafçı ile paylaşmalısınız; aksi takdirde bu unutulmaz anların fotoğrafçı tarafından kaçırılması hayal kırıklığına uğramanıza neden olur. Sürprizlerin fotoğrafçı tarafından önceden bilinmesi onun ekipman açısından daha tedarikli gelmesini sağlar ve fotoğrafçı sürpriz anında en iyi pozisyonu seçerek çekimini yapar. Bunun yanında fotoğrafçı size o anda nerede duracağınıza dair tavsiyelerde bulunabilir.

Her şeye rağmen herkesin zevki farklılık gösterebilir. Ne tür çekimlerden hoşlandığınıza dair esnetilemez fikirleriniz varsa da bunu fotoğrafçı ile paylaşmalısınız. Sevdiğiniz fotoğrafları fotoğrafçıya göstermek de onun işini kolaylaştıracaktır.

Dış mekânda fotoğraf çekimi :

Çiftlerin dışarıdaki güzel mekânlarda fotoğraf çektirmeleri, bugünlerde oldukça popüler hale geldi. Mekân hakkında önceden iyice düşünmelisiniz. Mekân güzel olmakla beraber fazla kalabalık olmamalıdır.Fotoğraf çekimi esnasında çiftlerin arkadaşları ve misafirleri, çiftlere katılmak isterler. Eğer mümkünse, çekim esnasında yalnızca fotoğrafçı-siz ve eşiniz olsun. Elbette bazı istisnalar oluşabilir. Örneğin; gelinin nedimeleri aynı kıyafeti giyebilir, sağdıçlar ise aynı takımlara sahip olabilirler. İşte bu durumda harika grup fotoğrafları çekilebilir.

Poz verme hakkında bazı şeyler :

Fotoğrafçılar poz vermeniz konusunda size yardımcı olurlar. Aşağıda birkaç ipucu bulabilirsiniz:İlk olarak, birbirinizle temas kurun, fotoğrafçı istemediği sürece kameraya bakmayın. Kamerayla karşı karşıya durumda olabilirsiniz, fakat eşinizle yine de birbirinize bakmaya çalışın. Bu durum fotoğrafların daha doğal bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Birbirinize sarılın, el ele tutuşun ve birbirinizi hissedin. Bu his, fotoğraflarda güzel ifadeler oluşturacaktır.

Işığın Sanatıyla Gülümseyin!









1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page